June 10, 2023

Baby Education

Zamislite divnu bebu

9 савета за решавање процеса туговања -

9 савета за решавање процеса туговања –

Туговање је једно од најизазовнијих осећања са којима ћете се суочити у животу. Било да сте изгубили родитеља, брак или пријатеља, вероватно ћете се борити. Ипак, могуће је проћи кроз процес туговања са овим здравим навикама. Хедер В. Шор представља неколико савета који ће вам помоћи да започнете ово путовање.

Изразите своју тугу

Изражавање своје туге је неопходно током процеса туговања. Наравно, свако има различите начине да се носи са својом тугом. Неки људи више воле да покажу своје емоције, док други радије их сакријунапомене Шта је ваша туга?

Међутим, задржавање емоција може довести до повећаног осећаја анксиозности и усамљености. Недавно је дошло до велике промене у његовом ставу према менталном здрављу, а многе компаније имају интерне терапеуте који помажу запосленима да изразе своју тугу.

Молитва

Одношење наших осећања Богу помаже да ублажимо ударац туге. У молитви и молби, са захвалношћу, однесите све Богу. Филипљанима 4:6 Постављање молитве у фокус вашег опоравка од туге може донети велику разлику у том процесу.

Почните да вежбате

Вежбање не користи само вашем телу већ и вашем уму. Ако сте одувек избегавали вежбање, сада је право време да започнете рутину. У почетку радите ствари полако, а постепено прелазите на све укљученије активности. Чак и шетња на отвореном је одличан начин да започнете своје фитнес путовање.

Научите нови хоби

Свако има различите начине да се носи са тугом. Неки људи воле да се сакрију у својој кући и изолују, што је увек лоша идеја. Међутим, други људи више воле да се уроне у потпуно нови хоби или разонода. Многи људи то сматрају када комбинују хобије са провођењем времена на отвореном помоћс њима туговати.

Чувајте здрав дом

Ако живите у претрпаном и неорганизованом дому, то би могло да погорша ваш ниво стреса. Замолите своју породицу и пријатеље да вам помогну да се расчистите, пустите више природног светла и уведете неке собне биљке које подижу расположење. Када је ваш дом простор без стреса, лакше ћете управљати својом тугом.

Започните нови посао

Уобичајено је да процењујете свој живот када тугујете. Међутим, ако нисте задовољни својом каријером, одлично је време да започнете посао. Оснивање компаније на основу ваших страсти никада није лако, али је сасвим могуће.

Ево неколико корака:

  • Изаберите своје циљно тржиште. Морате да изаберете своје тржиште на основу ваше страсти или интересовања.
  • Изаберите свој маркетиншки буџет. Тешко је изградити посао без маркетиншке стратегије, па одлучите колико вам новца треба да пласирате своје пословање. Извештај који цитира ХубСпот сугерише 82% продаваца фокус на маркетинг садржаја.
  • Одлучите своју нишу. Без нише, не можете се разликовати од конкуренције. Зато изаберите једну.
  • Одаберите своје циљеве. Да ли желите масовни излаз низ линију, или желите пасивни приход? Изаберите своје циљеве мудро.
  • Рад од куће. Постављање кућне канцеларије и радећи на даљину може учинити чуда за ваше ментално здравље. Не само да се стрес смањује тиме што не морате да идете на посао сваки дан, већ ће се побољшати и продуктивност, као и ваш баланс између посла и приватног живота.

Прихватите своја осећања

У реду је туговати. Туга може изнети многе сирове емоције на површину, укључујући дубоке несигурности из детињства које уништавају ваше ментално здравље. Без обзира на то шта ваша туга открива, прихватите те емоције.

Не задржавајте љутњу, усамљеност или тугу. Ово су емоције које морате прихватити. Тешко је расти док не прихватите своје проблеме.

Овде долази до изражаја молитва. Молитва је моћан начин да се помогне у процесу туговања. Не само да је то активан начин да прихватите своја осећања, већ такође предајете ствари Богу, који би вас могао подстаћи да предузмете мере попут оних које су овде наведене како бисте се носили са тугом и на крају је превазишли.

Избегавајте изгарање на послу

Тако је лако изгорети на послу, а многи запослени су пријавили изгарање од рада код куће. Нажалост, изгарање на послу је уобичајено када тугујете.

Ево неколико савета за избегавање сагоревања:

  • Поставите границе. Реците својој компанији колико сте дуго вољни да радеи држите се тога.
  • Одмори се. Одвојите време да одморите свој ум и душу кроз медитацију, вежбу или планинарење.
  • Вежбајте хобије. Одредите себи одређено време сваког дана, ноћи или недеље да уживате у својим хобијима.

Излечите своју тугу одмах

Може бити тешко опустити се и опустити када је ваш ум фокусиран на туговање. Али уз горе наведене савете, моћи ћете да се носите са својом тугом и прођете кроз процес туговања.

Слика преко Пекелс