June 10, 2023

Baby Education

Zamislite divnu bebu

5 ствари које треба урадити са преосталим слаткишима за Ноћ вештица

5 ствари које треба урадити са преосталим слаткишима за Ноћ вештица

Ако завршите са запањујућом количином слаткиша које ваша деца донесу кући за Ноћ вештица и не знате шта да радите са тим, имамо неколико идеја!

Моја деца воле Ноћ вештица, као и ја. У нашем комшилуку иде све и већина стотина домова дели слаткише, деца су у сваком узрасту, а комшије се друже поред ватре на својим прилазима и пију пиће за одрасле. Ово значи да моја деца добијају много слаткиша, као планине од тога. Никад не знам шта да радим са свим тим слаткишима. Пустим их да поједу мало, ушуњам своје омиљене (здраво, шоље од маслаца од кикирикија и Соур Патцх Кидс) да једу када не гледају, а моја деца ће обично појести неколико комада ту и тамо у наредних неколико месеци.

Једно студија показало да просечан Американац поједе 3,4 фунте слаткиша на Ноћ вештица. Све те Сницкерс плочице величине залогаја и кесе кукуруза се очигледно збрајају. Али за децу, бројке су запањујуће. Иста студија је открила да само на Ноћ вештица поједу до 7.000 калорија и три шоље шећера. Знате ко заиста пати? Сви они наставници следећег дана у школи који се баве децом вероватно су још увек преоптерећени шећером. Мисли и молитве.

Мора постојати бољи начин да се носи са свим овим слаткишима, зар не? Пошто немам све одговоре, питао сам свој најбољи ресурс: наше читаоце Киддинг Ароунд.

И испоручили су!

Па да пређемо на то. Ово су најбоље идеје које су наши читаоци понудили о томе како се носити са преоптерећењем слаткиша за Ноћ вештица.

Свитцх Витцх

Нисам имао појма шта је ово све док неколико читалаца то није предложило. Свитцх Витцх у основи даје вашој деци мали поклон у замену за већину слаткиша које добију. Ово може бити посебно корисно ако ваше дете има алергију – оно и даље може да скупља слаткише, али добије кул поклон уместо чамца ствари од којих му се разболи (споредна напомена: потражите куће са тиквама од тикве када варате или лечите дете које има алергије – ови домови ће имати ствари без слаткиша. Ово ради моја породица и увек је хит)

Ово је неколико идеја како да учините да Свитцх Витцх ради за вашу породицу:

„Кажем свом детету да вештица поједе слаткише и да ће заузврат искористити своју магију да му направи поклон. У нашој кући он може да одабере пет комада слаткиша, а остатак може дати вештици вештици са идејом да што више слаткиша она добије то ће му дати веће поклоне. Обично радим костиме, уметничке потрепштине или лего коцкице. Отприлике исте величине или мало мање од рођенданског поклона који купите за дете рођендан.”

„Радим Свитцх Витцх за своју ћерку која је алергична на млечне производе, кикирики, орашасте плодове и сусам. Она оставља своје бомбоне за Ноћ вештица ради вештице Свитцх, а у замену она/он оставља сигурне слаткише и/или књигу, нову играчку, итд.”

Нека га поједу

Ово је опција за коју знам да многи родитељи раде, а коју никада нисам ни размишљао: нека деца једу слаткише колико желе. Само напред и скочи у дубоки крај. Наши читаоци кажу да ова опција у суштини даје деци превише добрих ствари и да им је мука од слаткиша након Ноћ вештица.

Ево неколико предлога наших читалаца о томе како да се носите са овом опцијом:

„Дозвољавам својој ћерки да једе шта год жели. То су њени слаткиши и неће да једе до те мере да јој буде мука, па сам је пустио да научи шта њено тело жели и да престане када заврши (што је обично прилично брзо, јер је заиста добра у томе).“

„Мој син једе шта хоће, али новина нестаје за један дан. Онда имамо старе слаткише за Дан заљубљених.”

„Ако не пуштате своју децу у дијабетичку кому само једну ноћ у години, да ли им заиста допуштате да уживају у детињству? Лол!! Мојим се обично брзо разболи и ја то сакријем у торбу и додам коју ту и тамо и узмем гомилу лол.”

Тргујте за новац

Ово је добар начин да научите децу о томе како новац функционише. Постоји неколико локалних зубара где деца могу донети своје слаткише по фунти и добити неколико долара. Ово може да функционише и код куће где деца мењају своје слаткише за новац.

Донате Ит

Неке породице ће дозволити својој деци да изаберу шаку својих омиљених слаткиша, а затим донирају остатак да пошаљу у иностранство војсци или га користе у Операцији Божићно дете или Кутија радости.

„Већину ћемо донирати локалној цркви за употребу у сандуцима Самаритан’с Пурсе Оператион Цхристмас Цхилд, а такође и мајкама Плаве звезде за пакете за негу послати трупама.

Користите бомбоне за Божић или кућице од медењака

Други родитељи ће тајно украсти мало слаткиша и поново их користити за божићне чарапе. А не тако подмукли родитељи ће користити остатке слаткиша за кућице од слаткиша или за употребу када граде кућице од медењака током Божића.

„Нека имају мало ноћу, а можда и следећег дана, а остало сачувајте да се поделе у божићне чарапе.

„Нека то поједу, а онда се оно што остане у децембру користи на нашим кућицама од медењака.

Шта радите са тонама слаткиша за Ноћ вештица које ваша деца доносе кући?

Одакле долазе сви ти слаткиши за Ноћ вештица ове године? Направите своје планове за Ноћ вештица

Још нисте направили своје планове за Ноћ вештица? Ево наше ОГРОМНЕ листе трикова или посластица и догађаја за Ноћ вештица у околини Гринвила, СЦ.

Ноћ вештица