June 10, 2023

Baby Education

Zamislite divnu bebu

three siblings whispering

5 савета за хармонију браће и сестара

три брата и сестре шапућу

7 је ујутро, а ви седите у апсолутној тишини, уживајући у врућој шољици кафе пре него што зароните у уобичајено јутарње лудило.

Испустио си дубок уздах уживања. Ово су јутра за која живиш. Ништа осим савршеног мира док не чујете…

СЛАМ!

“Мама!”

“Тата!”

“Неће ме оставити на миру!”

“Не дозвољава ми да користим купатило!”

“Први сам био овде!”

Ах, да, јутарња рутина је почело. И још једном, ваша деца су једно другом за гушу.

Лепа је била та топла кафа и тишина док су трајали, мислите. Али сада почиње прави дан.

Звучи познато?

Суочимо се с тим – свађе између браће и сестара су део живота.

Заправо, супарништво међу братом и сестром није само неизбежна; то је здрав начин да деца науче како да праве компромисе и управљају односима.

Али са друге стране, сталне препирке такође могу да изазову пустош у свакодневном животу, а да не спомињемо мамине и татине живце.

Наш циљ је да постигнемо бар неку меру хармонија браће и сестара, јел тако?

Јел тако! У ствари, ова идеја о „хармонији браће и сестара“ је толико пожељна међу родитељима да смо посветили читав мајсторски курс овој теми као део нашег Хоусехолд Хармони Трифецта Сериес.

Упишите се на Мастерклас Хармоније и сестре данас и ставите тачку на те фрустрирајуће битке сутра!

Све родитељи желе да се њихова деца слажу. Али мало ко се осећа увереним у своју способност да ту хармонију донесу кући.

Али могу ти обећати, брате и сестре хармонију је могуће!

Можда звучи као немогућ сан, али је апсолутно изводљиво са ових 5 савета за хармонију браће и сестара:

Савет бр. 1: Не упоређујте и не означавајте своју децу

Једна од најлакших грешака за родитеље је етикетирање и упоређивање наше деце. Схватам!

Можда сте затекли себе да кажете нешто попут, “Он је мој стидљиви мали момак,” или “Она је увек била студиозна у породици.”

Звучи довољно невино, али чак и суптилне ознаке подстичу ривалство међу братом и сестром. То такође може ненамерно довести до осећаја конкуренције између њих.

Размислите о томе из њихове перспективе…

Ако мама подразумевано назива мог брата и сестру као „студију“, претпостављам да јесам не нарочито студиозан. Ако ме она с љубављу назива „њеном дивљом“ или „њеном шаком“, највероватније ће се мој брат и сестра осећати прилично супериорно као онај „добро васпитан“.

Знати како можете ненамерно да етикетирате своју децу и подстичете конкуренцију је одличан први корак у избацивању свађа у вашој кући.

Савет број 2: Проведите један на један дневно са сваким дететом

Најважнија стратегија да се ривалство између браће и сестара сведе на минимум јесте да се разговара о дневном времену један на један са сваким дететом и изградити везе. Ово време волимо да називамо УМ, ТЕЛО И ДУША ВРЕМЕ® заједништво.

То је једноставно десет до петнаест минута дневно када ваше дете има ВАС само за себе. Ово кратко време ће увелико допринети смањењу конкуренције браће и сестара за вашу пажњу.

Није тајна да се добро васпитана деца често игноришу, док деца која се лоше понашају привлаче пажњу.

Победите их до краја тако што ћете проактивно напунити њихове корпе за пажњу и видећете да ће се њихово понашање у погледу пажње, као што је свађа, смањити.

час кућне хармоније

Савет #3: Будите посредник, а не судија

У овом тренутку родитељства, можда ћете се осећати као да увек треба да носите пиштаљку и инвестирате у потпуно опремљену гардеробу црно-белих кошуља на пруге.

Иако се можда осећате као судија, тј не Ваш посао! У ствари, када родитељи суде да се браћа и сестре свађају и бирају стране, ривалство природно ескалира.

Као родитељи, наш посао је да посредујемо, а не да играмо судију и пороту. Окупите стране и помозите им да осмисле решење у којем могу да се осећају добро. На тај начин нема ни победника ни поражених, и они ће научити вредне вештине које ће користити у будућим сукобима.

Да, понекад заиста можемо све победити.

цитат о хармонији брата и сестре Ами МцЦреади

Савет #4: Не присиљавајте децу да деле

Важно је научити да делите, као и границе.

Када су деца принуђен да предају нешто брату или сестри (нарочито када је то нови поклон), то им шаље врло јасну поруку: Дељење је лоше и не желим то поново да радим.

Уместо да приморавате своје дете да „окрени своју сестру,“ можеш рећи, „То је Меганина нова играчка и она ће те пустити да дођеш на ред када буде спремна.”

Ово ствара осећај сигурности за Меган. Временом ће се осећати мање територијално и биће спремна да дели сама.

Користан савет: Хедер Шумахер нуди сјајне савете о овој теми, укључујући речи које треба да каже у својој књизи, У реду је не делити и друга одметничка правила за подизање компетентне и саосећајне деце.

Савет бр. 5: Толеришите нападе бијеса

Деца настављају понашање које рад за њих.

Када родитељи попуштају на бијес брата и сестре и реци: „Ох, само је окрени!“ то подстиче ривалство међу браћом и сестрама и појачава да је најбоља тактика да добијете оно што желите јесте да се прилагодите.

Уверите се да тантрум „не ради“ тако што ћете га пустити да иде својим током. (Знам да је тешко!)

Усред бијеса, можете саосећати са својим дететом. Ово може звучати нешто као…

„Тешко је чекати, зар не? Да ли бисте сада желели да се играте са нечим другим?”

Док пуштање бијеса да тече својим током може бити посебно болно док се дешава, временом ћете видети своју упорност и одбијање да дате дивиденде на то како се ваша деца понашају заједно.

Последње мисли

Замислите домаћинство у којем су ривалство и свађе међу браћом и сестрама ретка појава.

Можда изгледа као сан, али обећавам да није!

Ако останете наоружани овим 5 савета и не само да ћете помоћи својој деци да управљају односима између браће и сестара – можда чак и постигну братска хармонија!

Ако вам након тестирања воде са ових 5 савета и даље треба више решења за ривалство између браће и сестара — не брините. Упишите се на наш мајсторски курс Ривалри Солутионс и стави тачку на ове исцрпљујуће борбе за власт.

Ево, вама и вашој деци желим најбоље, најскладније домаћинство икада!

Шта треба да урадите следеће:

1. Претплатите се на мој билтен:

Пријавите се за мој билтен за савете о родитељству који ће вам помоћи да створите срећнији дом и постанете родитељ какав сте одувек желели да будете. Осим тога, када се претплатите, послаћу вам и копију нашег водича препуног стратегија 10 савета за боље понашање – Почните ОДМАХ!

2. Региструјте се за мој БЕСПЛАТНИ час од 60 минута:

Региструјте се за мој бесплатни час тзв Како натерати децу да слушају, без приговарања, вике или губитка контроле. Часови се одвијају неколико пута недељно, али препоручујем да се пријавите раније, јер су места ограничена.

3. Упишите се у мој Систем успеха родитељства у 7 корака

Упишите се сада у мој проверени систем од 7 корака за запослене родитеље спремне на промене (оцењен је са 5 звездица на Гоогле-у). Поред тога, у ограниченом времену, уштедите 10% плус добијте БЕСПЛАТНУ надоградњу на свим плановима — потпуно без ризика и са доживотним приступом.

О аутору

Ами МцЦреади

Национално призната стручњакиња за родитељство Ејми Мекриди је оснивачица позитивних решења за родитељство и најпродаванији аутор Епидемија „Ја, ја, ја“ – водич корак по корак за подизање способне, захвалне деце у свету претераног права и Ако морам још једном да вам кажем… Револуционарни програм који натера вашу децу да слушају без приговарања, подсећања или вике. Као „вика који се опоравља“ и сертификовани инструктор позитивне дисциплине, Ејми је шампион техника позитивног родитељства за срећније породице и децу која се добро понашају. Ејми је сарадница емисије ТОДАИ и била је представљена на ЦБС Тхис Морнинг, ЦНН, Фок & Фриендс, МСНБЦ, Рацхаел Раи, Стеве Харвеи и другима. У својој најважнијој улози, она је поносна мама двојице невероватних младића.