June 10, 2023

Baby Education

Zamislite divnu bebu

Савети за рад од куће са малом децом и бебама -

Савети за рад од куће са малом децом и бебама –

радећи од куће са бебама
Фотографија преко Пекелс-а

У Парентал Јоурнеи-у знамо да рад од куће може изгледати немогуће за родитеље мале деце. Бебе и мала деца захтевају сталну пажњу. Како можете нешто да урадите када се суочавате са сталним низом прекида? Веровали или не, не морате да имате супермоћи да бисте имали посао на даљину док управљате својом младом породицом. Све је у томе да признате своја ограничења, одвојите време за бригу о себи и тражите помоћ када вам је потребна помоћ. Погледајте ове савете који ће вам помоћи да успете!

Направите наменски радни простор

Стварање чистог кућног радног простора без нереда може вам олакшати да останете фокусирани када радите од куће. У наменској кућној канцеларији, нећете бити ометени уз све мале подсетнике на ствари које треба да обавите по кући – попут неопраног суђа на кухињском пулту или веша који се гомила поред врата спаваће собе.

Покушајте да ваша канцеларија буде без нереда. Што мање ствари око вас када радите, лакше ћете се усредсредити на задатак који имате.

Поделите радно оптерећење

Да ли и ви и ваш партнер радите од куће? Потражите начине да равномерно поделите своје задатке чувања деце тако да сваки од вас има неколико блокова неометаног посла током дана. Радите на сменама за своју децу. Ово је много ефикасније од рада на сталним ометањима током целог дана. Мотхерли предлаже да овом разговору са својим партнером приступите као заједнички напор да дођете до ситуације у којој сви добијају у којој ћете се обоје осећати срећно са равнотежом између посла и родитељских обавеза.

Бавите се најзахтевнијим послом док ваша беба спава

Ваш посао вероватно укључује мешавину веома захтевних пројеката и задатака који захтевају мање когнитивних напора. Покушајте да закажете задатке који захтевају највише менталне енергије у време када ваше дете дрема. Време за спавање је фантастично могућности за дубоке радне сесије. Кључ за постизање највише продуктивности у вашим дубоким радним периодима је разумевање како најбоље радите и заштита вашег дубоког радног времена уклањањем ометања. Сачувајте своје плитки рад— као што је одговарање на е-пошту, коришћење друштвених медија, попуњавање образаца или седење на групним састанцима — у временима када треба да радите више задатака и чувате децу.

Жонглирање пословних детаља

Вођење посла од куће може бити жонглирање, посебно за запослене родитеље мале деце. Поред бриге за своју породицу, такође морате да управљате својим пословним финансијама, поштујете рокове и пратите плаћања купаца. Срећом, постоје неке корисне апликације које могу учинити овај процес много лакшим.

На пример, постоје апликације које вам могу помоћи да управљате својим рачуноводством и пратите своје пословне трошкове. Ако треба брзо да се исплати, овај алат би требало да вас покрене када дође време за покретање брендираних фактура. А ако се борите да останете организовани и испоштујете рокове, алати за управљање пројектима могу бити спас.

Обуците се за свој посао

Облачење за посао може вам помоћи да уђете у право ментално стање када вам је тешко да пређете са родитељства на професионални посао. Како ХуффПост објашњава, спремати се— чак и ако то значи да носите хеланке и једноставну кошуљу — може позитивно утицати на ваше опште расположење. Саставите одећу за рад од куће у којој ћете се осећати удобно и самоуверено. На пример, маме које доје могу да се одлуче за хаљину која вуче двоструке обавезе, нудећи а стилски изглед док је функционалан када је време за храњење бебе. Прозрачне тунике, макси сукње и мекане мајице такође могу бити одличне за маме након порођаја које раде од куће.

Користите викенде да се припремите за недељу

Максимално коришћење вашег расположивог времена један је од кључева за рад од куће са малом децом. Искористите свако слободно време које имате током викенда припремите се за следећу недељу. Скувајте неколико једноставних доручка, ручкова и вечера како би били спремни да узму и оду током недеље. Погледајте свој распоред рада и одредите који дани ће вам требати непрекидно време да се фокусирате на захтевне пројекте. Очистите и организујте свој дом како бисте могли да започнете недељу са умом без нереда. Припрема за недељу може елиминисати много стреса!

Остати фокусиран док радите од куће је довољно тешко за људе без деце. Ако имате бебу или мало дете на куку, покушајте да будете лаки према себи. Одвојите време за бригу о себи, чак и ако то значи занемаривање неких од оних бескрајних кућних послова. Запамтите, ваше благостање треба да буде ваш главни приоритет!

За више савета и трикова, обавезно обележите Родитељско путовање тако да можете бити у току са нашим најновијим објавама.