June 10, 2023

Baby Education

Zamislite divnu bebu

Peppermint Dip with graham cracker

Дип од пеперминта – Лагани умак за десерт за 5 минута!

Пеперминт је један од мириса и укуса који ме подсећа на божићну сезону без обзира на доба године! Овај дип од пеперминта савршен је за празничну сезону јер се брзо и лако прави, али има сав тај класични укус слаткиша!

Ако волите колач од сира од пеперминта, овај умак вам даје исту атмосферу, али се може припремити за само неколико минута. Пунасто је и слатко, што га чини одличном опцијом за забаву на одмору!

Дип од пеперминта са грахам крекером

Пеперминт Дип

ВИШЕ О ОВОМ РЕЦЕПТУ
Прикажи

Ово је још један умак за десерт од крем сира који је тако лако направити. Добро се слаже са слатким и сланим диперима, укључујући колачиће, грахам крекере, па чак и переце!

Зашто ће вам се свидети овај рецепт за умак од сира од пеперминта

  • Потребно вам је само 5 састојака да бисте га направили!
  • За припрему је потребно само 5 минута! Препоручујем хлађење сат времена, али можете хладити само 20 минута. То значи да ћете имати укусан десерт за мање од пола сата!
  • Овај умак можете направити унапред и чувати га у фрижидеру до једног дана.
  • Постоје неке сјајне опције варијација, укључујући додавање чоколаде и претварање у дип од коре пеперминта (можете користити комадиће чоколаде или чак здробљене Ореос!)
  • Савршено за празничне забаве!

Пеперминт Цхеесецаке Умочите у белу чинију са здробљеним комадићима менте на врху

Састојци

Биће вам потребни неки врло једноставни састојци за овај умак од слаткиша. Многи од њих се могу наћи и на распродаји током празника!

  • 1 паковање крем сира од 8 унци, омекшаног
  • 1 шоља шећера
  • 1/2 кашичице екстракта пеперминта
  • 1 контејнер смрзнути умућени прелив (Цоол Вхип), одмрзнут
  • 1/2 шоље здробљених бомбона

Можете користити бомбоне пуне величине или мини бомбоне. Сматрам да је мини лакше сломити.

У одељку за печење можете купити и кесу здробљених бомбона од менте. Старлигхт менте такође раде за овај рецепт. Дакле, постоји много опција да поправите свој пеперминт!

Крем сир и шећер у белој посуди за мешање

Упутства за рецепт за дип

Обавезно ставите крем сир тако да има времена да омекша пре него што направите умак. Такође желите да се побринете да одмрзнете свој Цоол Вхип.

Такође ћете морати да згњечите своје бомбоне пре него што почнете.

Затим почните тако што ћете умутити крем сир, шећер и екстракт нане у чинији док се добро не сједине.

То можете учинити ручно или користити миксер.

Ставите умућени прелив и здробљене бомбоне од пеперминта док се добро не измешају. Желите да га нежно промешајте да бисте задржали мекану текстуру, а истовремено убацили ове састојке.

Охладите смешу најмање један сат, а затим пре сервирања додајте још здробљених бомбона од пеперминта.

Грахам крекер умочен у пеперминт Цхеесецаке Дип

Шта послужити уз овај дип

Овај дип се добро слаже са разним умацима! То је дефинитивно посластица и ако постоји нешто што волите упарено са укусом пеперминта, покушајте!

  • Шећерни колачићи
  • Грахам крекери
  • Чоколадни грахам крекери
  • Ореос
  • Облатне од ваниле
  • Јагоде
  • Штапићи переца (посебно переци преливени чоколадом!)

Варијације

Овај рецепт је основни производ за божићну забаву због једноставних начина на које можете да га прилагодите. Можете га користити изнова и изнова!

  • Пеперминт Флуфф Дип – Замените хладни бич пахуљицама од белог слеза.
  • Бела чоколадна нана – Пресавијте 1/2 шоље комадића беле чоколаде са здробљеним штапићима. (То можете учинити и са обичним комадићима чоколаде.)
  • Замените Цоол Вхип – Направите сопствени умућени прелив од 1½ шоље густе павлаке за шлаг и ¼ шоље шећера у праху. Умутити до чврстих врхова.

Често постављана питања о рецептима

Држите овај умак охлађен.

Охладите умак ако га не послужите одмах. Не желите да оставите овај умак дуже од сат или два јер је на бази млека.

Који је најбољи начин за згњечење слаткиша?

Ставите бомбоне у пластичну кесу са патентним затварачем и покријте је пешкиром. Затим истуците оклагијом, дном конзерве, омекшивачем за месо или чекићем.

Такође можете користити процесор хране или блендер да згњечите штапиће слаткиша или купите претходно здробљене комаде у продавници.

Како чувати остатке

Дип од пеперминта може се чувати у херметички затвореној посуди у фрижидеру око недељу дана. Али за најбољу текстуру, препоручујем да је користите у року од дан или два.

Још десертних умака

Ако волите овај умак, свакако пробајте Гингербреад Цхеесецаке Дип за више празничног укуса! То је још један умак за колач од сира који се лако прави са Цоол Вхип-ом.

Ако желите више чоколаде, покушајте Хот Цхоцолате Дип или познати Тик Ток Бооти Дип рецепт!

Пеперминт Дип

Пеперминт Дип је једноставан умак за десерт који је савршен за вашу следећу божићну забаву!

Преп Тиме5 мин

Цхилл Тиме1 хр

Порције: 10

Калорије: 223

Састојци

  • 1 8 оз паковање крем сира (омекшано)
  • 1 чаша шећер
  • 1/2 кашичица екстракт пеперминта
  • 1 контејнер смрзнути умућени прелив (одмрзнути)
  • 1/2 чаша здробљене бомбоне или Старлигхт менте

Упутства

  • Умутити крем сир, шећер и екстракт нане док се добро не сједине.

  • Ставите умућен прелив и здробљене бомбоне од пеперминта док се добро не измешају.

  • Охладите умак најмање један сат, а затим га пре сервирања додајте додатно згњеченим слаткишима од пеперминта.

Исхрана

Калорије: 223 кцал

Без печења пеперминт дип