June 10, 2023

Baby Education

Zamislite divnu bebu

Врти све плоче-КАДА ЖИВОТ ПРЕВЛАДИ

Утрошити и преселити се у кластер дом, написати књигу, помоћи троје одрасле деце (једна посебна потреба која живи са нама), и одржати наш брак на правом путу, све док покушавамо да продамо кућу у којој се десило скоро 20 година живота и прикупљене ствари је била време преплављења за нас док смо покушавали да завртимо све те плоче одједном. За мене лично (Цинди) имао сам неколико ноћи када једноставно нисам могао угаси то.

Мислио сам да избацим кућу из кластера и да све то урадим (унајмимо) како бисмо могли да се преселимо и ставимо другу кућу на тржиште. Схватање ко шта жели од куће, где да донира предмете, које предмете да прода, и одржавање те куће држало ме је будним ноћу, осећајући се анксиозним, а затим уморним током дана. Џо је више био забринут због финансија, одржавања куће и на отвореном у добром радном стању чак и након што смо се преселили, и сталног размишљања, планирања и разрађивања тих детаља.

Дакле, заједно су то били продужеци ВЕРВХЕЛМ! Шта смо схватио било је неколико ствари које су нам омогућиле да пребродимо то време. Од тада нам је помогло да погледамо сваку сезону или тренутак ОВЕРВХЕЛМ-а и наставимо да будемо смиренији, хладнији и сабранији усред хаоса. Помогао нам је у временима кризе и хаоса на путовању са посебним потребама и помагању другима. Овај принцип функционише и за мале ствари, али и за веће ствари у животу. Придружите нам се на путовању!

ЕВО КАКО СМО РАДИЛИ КРОЗ ПРЕНОС:

  • Направите списак свих ствари које су вам на уму, на вашој листи, које вам сметају, које треба да се постигне….именујте све. (Имали смо око 7 ствари на нашој листи у горњем сценарију.)
  • Са те листе изаберите првих 4-5 ствари које вас највише муче. (За нас су ово биле прва четири: писање књиге је било у току, помоћ деци, завршетак радова на кући кластера и продаја куће.)
  • Погледајте листу и напишите шта треба да се уради у свакој од њих и када то може да се уради или на чему се ради. Бити кратак. (За нас: књига – намеравали смо да издвојимо време које можемо да пишемо – један дан у недељи по неколико сати, а не сваки дан да помогнемо одраслој деци – дајући им ограничено време које бисмо могли да планирамо и ставимо у календар, али увек на располагању за хитне случајеве или хитне случајеве као што бисмо увек радили завршетак куће у кластеру: старање о томе да ангажовани радници прате ствари уз добру комуникацију селидба-паковање колико је у могућности и обезбеђивање других који би помогли тог дана продаја куће -вероватно је ово био највећи проблем јер је то био дом који би требао прецизан и специфичан купац…и био је потпуно ван наше контроле……)

Док смо прегледали ову листу, схватили смо да можемо:

  • Нађите времена за већину ствари
  • Могли бисмо планирати и припремити се у нашој недељи када би свака ствар могла имати времена да се ради све док смо дисциплиновани
  • Могли бисмо да се прилагодимо нашој личности, одмору и личним потребама

АЛИ постојала је једна ствар….једна велика ствар…од тога:

  • НИСМО ИМАЛИ КОНТРОЛУ – продаја јединственог дома. Због тога смо схватили да имамо само једну ствар која нас оптерећује….а то је била продаја куће. СВЕ остале ствари би се могле решити планирањем и припремом.

Препознавање овог принципа скинуло је огроман терет са ових плоча које се окрећу и омогућило нам да намерно корачамо данима са стварима које можемо да урадимо и дозволило нам да одустати на бризи (енергија која нас је преплавила!) о продаји нашег дома. И то је била добра ствар, јер нам је требало 3+ године да га продамо. Да ли смо понекад били забринути да стоји празан и да још увек треба да плаћамо рачуне и улажемо у одређене ствари за то….наравно али сазнање да је то ван наше контроле помогло нам је да водимо здраве разговоре када смо кренули путем фрустрације, бриге или страха.

Како би преплавити бити освојен у свом животу управо сада? Започните ту листу и почните да се бавите тим списком ствари које имате моћи контролу. Уклоните те ствари како планирате и како то ради за вас. За предмет(е) ван ваше контроле: почните да се молите о томе како треба да се носите са тим. То може бити обавеза, посао или чак особа. Добићете нову перспективу из које можете да кренете напред, уклоните тањир или два и имате мање времена за ПРЕВЛАЧЕЊЕ.

Др Јое и Цинди Феррини деле своје најновија књига: Лове Алл-Ваис: Заједно прихватамо брак на путу за посебне потребе (наручите на ввв.циндиферрини.цом). Они су аутори, говорници и блогери за неколико сајтова за блоговање о браку, породици и посебним потребама. Говоре на националном нивоу за ФамилиЛифе Веекенд То Ремембер Марриаге Гет-а-Ваис, аутор *Неочекивано путовање – када посебне потребе промене наш курс, и интервјуисани су за Фоцус он тхе Фамили, ФамилиЛифе Тодаи, Јанет Парсхалл у “Ин тхе Маркет”, Цхрис Броокс из “Екуиппед” и разним другим радио и телевизијским просторима. Повежите се са њима на:

ввв.циндиферрини.цом

и путем друштвених мрежа на:

ввв.фацебоок.цом/цинди.феррини

ввв.фацебоок.цом/УнекпецтедЈоурнеи/

ввв.фацебоок.цом/МиМарриагеМаттерс/

Следеће две картице мењају садржај испод.

Џо и Синди су у браку од 1979. године, имају троје одрасле деце, унуке и уживају у заједничким разговорима о темама брака, родитељства (укључујући посебне потребе), лидерства и управљања временом и животом. Написали су чланке и блогове за Фокус на породицу, Породични живот, Породична питања и друге. Заједно су написали: Неочекивано путовање – Када посебне потребе промене наш курс. Цинди је такође написала материјале за управљање временом и организационе материјале. ОБОЖАВАЈУ оно што СМЕ да раде….

Најновији постови Цинди Феррини (види све)