June 10, 2023

Baby Education

Zamislite divnu bebu

Борите се да издржите?  Родитељи деле савете за суочавање са анксиозношћу

Борите се да издржите? Родитељи деле савете за суочавање са анксиозношћу

Аутора Лоуисе Кинросс

Родитељи деце са сметњама у развоју имају веће стопе анксиозности од оних без њих. „Суочавање са анксиозношћу“ била је тема за родитеље који похађају породичне радионице Холланд Блоорвиев-а и мреже за подршку родитељима које су идентификоване као оне о којима желе више информација. Зато смо отишли ​​код стручњака и ево ваших предлога. Многи од ових одговора дошли су од родитеља на ПАЛ веза за заступање родитељашто је Фејсбук група у којој можете пронаћи одличне практичне информације и емоционалну подршку:

*Слагалице. Не смањује анксиозност, само ми даје ментални одмор на начин на који гледање телевизије или шетња не чини. Слагалице од 1000 делова и нису супер тешке. Морам да се осећам као да напредујем и да се не мучим предуго.

*Волим да се возим сам и да пуштам музику! Дремке су добре!

*Соло вожње осећају се као бекство.

*Мој механизам за суочавање ради. Чак и ако је то само брза три миља, после се осећам боље.

*Скијање. Пуно скијања. Спуст је као летење, а Кс-цоунтри је фантастичан тренинг. Хладан ваздух ми разбистри главу.

*Бокс и јога. Када се стварно знојим, то помаже да се ослободим анксиозности.

*Ја сам занатлија. Хеклање је било велико, а сада се прошива. Радио сам витраж, закачио тепихе, фарбао, вајао. Бити креативан ми је смирујући ум и обично захтева моју пуну пажњу или могу да се одвојим. Такође сам се бавио јахањем током ЦОВИД-а. То је било нешто што сам одувек желео да научим и било је отворено скоро читаво закључавање. Такође је глава јаснија јер морате бити у потпуности присутни са коњем. За изненадну анксиозност и панику користим пажљиво дисање, гласно бројање и певање. Мислим да понекад заборавим да дишем.

* Помагање другим људима. Мислим да ми помаже помагање људима јер се трудим и генерално добијам повратне информације о задовољству одмах.

*Нађите групу људи који ће вас подржати.

*Вино. Не озбиљно, вино.

*Мислим да је вежба од помоћи. Почео сам да трчим на траци за трчање. Добра мрежа подршке мамама је помогла. Али мислим да би лекови за анксиозност такође могли бити у реду за мене, у неком тренутку.

*Подкасти! Неки су усмерени на то да буду мама са посебним потребама, неки на пажљивост, а неки на прави злочин. Шетам шумом са својим псима. Природа и покрет су били мој најуспешнији антидепресив до сада!

*Природа, шетња и пливање смирују мој ум. Плесне журке у соло вожњи помажу ми да се опоравим када мало спавам или не спавам. Бојанке и ужасни ријалити програми су мој избор током боравка у болници или када су ствари посебно тешке.

*Знајући да је у реду отићи код лекара и тражити лекове да „преболи грбу“. Понекад је превише тешко чак и испробати активности свесности јер се мозак и срце крећу пребрзо и држе нас у режиму борбе/бега све време. Моја анксиозност је била толико хронична да нисам спавала и стално сам плакала. Без обзира које спољашње ствари сам радио, заиста ми је била потребна помоћ да ‘преболим грбу.’ Тешко је признати да су лекови можда потребни. Међутим, никада нисам био срећнији. Осећам се као да ме више волим, да сам боља мама и да се мој укупни квалитет живота побољшао уз лекове.

* Узимам антидепресив.

*Пуштање умирујуће музике или музике природе. Имати односе са родитељима деце са истом/сличном дијагнозом и способностима. Когнитивно-бихејвиорална терапија. Шетње. Разрадити. Дуге вожње. Дубоко дисање као Узмите 5 дисања или Лено 8 дисање. Вођена медитација. Лекови. Престаните да конзумирате пића или храну са кофеином. Суплементи као што су витамин Б, магнезијум бисглицинат, витамин Д и омега 3. Насамо, ако је могуће, да се мало распитате. Лаку ноћ. Не идите у кревет прекасно (често то није могуће са нашом децом). Пустите мале ствари. Некада сам желео да моја кућа буде савршена. Сада сам научио да пуштам ствари и важније је да урадим нешто за мене када имам тренутак, а не само да чистим и обављам послове. Моја кућа више никада није савршена и то је у реду.

*Подршка за вежбање и исхрану и добар сан, укључујући спавање сваки дан од 13 до 14 часова

* Водити рачуна о томе са ким се окружујем. Састанак са добрим пријатељима и породицом у шетњи напољу и шољици кафе ми одговара.

*Мој највећи савет је да једете чисто. То утиче на ваш ум, тело и душу. Такође узимам дан по дан и покушавам да се не фокусирам на ствари које су потпуно ван моје контроле. Овако сам се сналазио последњих 18 година.

*Волонтирање ми је заиста помогло. Могао сам да користим своје знање и искуство да помогнем другима и могао сам да бирам шта и када желим да радим. Такође, да моји пријатељи дођу у моју кућу само да буду са мном и мојом ћерком, чак и ако сам је само хранио. Моји пријатељи су могли да виде мој живот из прве руке и ценили су оно што морам редовно да радим. Морају стварно да упознају моју ћерку, а ја морам да се забавим.

*Нега о себи је кључ за подршку менталном здрављу. Оно што ми помаже је да шетам природом, радим јогу својим темпом, дубоко дишем и слушам умирујућу музику. Што је још важније, сматрам да је од помоћи ограничавање негативних разговора и постављање граница.

*Јашем коња (одлична вежба и ментални простор); учим о терапији прихватања и посвећености; купање у језеру Онтарио (бесплатно је); покушајте да ограничите друштвене мреже; и урадите љубазну енергетску медитацију.

Такође смо разговарали са Мелисом Нго и Степхание Моигнагх, који су специјалисти за подршку породици у Холланд Блоорвиев. Они деле ресурсе са родитељима и старатељима (и не морате да будете Холланд Блоорвиев клијент да бисте се повезали са њима лично или виртуелно). Можете доћи до Мелисе на 416-425-6220, лок. 6348 и Стефани на лок. 6146 да бисте сазнали више. Неки од њихових предлога:

Ако се ваше дете види у Холланд Блоорвиев и ако се борите са анксиозношћу, можете затражити да разговарате са социјалним радником у тиму вашег детета. Можда ћете бити заинтересовани за осмонедељну серију пажње коју води вођа породице Холланд Блоорвиев, а Холланд Блоорвиев води своју прву групу за терапију прихватања и посвећености у шест сесија за родитеље и старатеље.

Холланд Блоорвиев покреће нови приватни Мрежа за подршку породици на Фејсбуку, што укључује могућност да будете упарени са породичним ментором. Неки други ресурси укључују Организација неговатеља Онтарија24/7 линија за помоћ или програми вршњачке подршке, СМИЛЕ Цанада‘с менторски програм или се повежите са групом за подршку наведеном на ЦоннецтАБИЛИТИ.

Неки ресурси за саветовање укључују Шта има Валк Ин Цлиниц и Породична служба Торонто. Ако тражите културолошко или језичко саветовање, размислите Хонг Фоок, Здравље жена у женским рукама, Центар за свест о аутизму у Јужној Азији или ЦАФЦАН.

Молимо вас да оставите своје идеје за суочавање са анксиозношћу у коментарима испод!

Свиђа вам се ова прича? Пријави се за наше месечно БЛООМ е-писмо. Добићете породичне приче и стручне савете о васпитању деце са сметњама у развоју; интервјуи са активистима, клиничарима и истраживачима; и вести о инвалидности.